Urskog og o-teknisk morsomt i Lardal

De to første dagene av Sørlandsgaloppen arrangeres fra Borgen skiarena i Lardal. Terrenget nærmest arena er preget av mange stier og skiløypetraséer, som gir gode forutsetninger for løyper for de yngste og ferskeste.

For A-løypene preges terrenget av gammel granskog, der særlig fredagens langdistanse vil utnytte et ganske urørt område nærmest uten stier. Torsdagens mellomdistanse vil starte mer enn 100 høydemeter over arena for løperne på start 1, som kan vente seg en fartsfylt «downhill-mellomdistanse» i skråli med hovedsakelig gammel granskog før man må holde styr på stier og skiløyper inn mot mål. Vinnertider på 20-25 minutter for de fleste klasser.

Fredagens langdistanse blir en også en godbit for de stødige teknikerne i stort sett lettløpt gammel granskog med god kartlesing hele veien. Det er lenge siden det har blitt arrangert løp i renere og finere terreng i Vestfold. Også her ligger starten en del høyere enn mål. For å få utnyttet det beste terrenget mest mulig så blir det fin oppvarmingsavstand til start begge dager: rundt 1000 meter til start 2 og 2000 meter til start 1 torsdag og fredag, med unntak av N-Åpen, som har sin start ved arena begge dager. Helge Gisholt har sørget for at kartene er av topp kvalitet.