Noen unge løpere fra Agder

Vi har snakket med noen av våre unge løpere i Agder for å høre hvordan det er å drive med orientering og å delta på stevner/konkurranser.

Gina Hagelia (17) og Kris Hagelia (snart 10) er søsken fra Vegårshei IL, Henrik Jones (16) og Elif Kurt (16) representerer IK Grane og Tuva Krafft Myhren (19) er medlem i Hisøy O-klubb.

Alle er enige om at det å møte og bli kjent med jevnaldrende, er noe de verdsetter med orientering. Særlig er det gøy med store konkurranser for da kan de treffe enda flere på egen alder.

Kris og Gina

Kris synes orientering er gøy fordi man lærer å lese kart, og å løpe fort i terrenget. – På løp er det gøy å konkurrere, særlig hvis man gjør det bra. Hvis man bommer og kommer sist, så trenger man ikke bli sur, fordi kanskje man gjør det bedre i neste løp. Etter løpene kan man se på kartet sammen og se hvor man har løpt, sier han.

Kris er også enig i at det er gøy å bli kjent med andre og han synes det fint å treffe igjen de man kjenner fra før.

Gina forteller at orientering er fin idrett for folk uansett alder. – Det er en fin trening både mentalt og fysisk, sier hun.

Tuva

Tuva setter pris på en gode stemningen som det pleier å være på orienteringsstevner. – Det er også fint å kunne sammenligne seg med flere løpere, siden vi ikke er så mange i Agder, sier hun.

Henrik

Henrik liker å reise på konkurranser og oppleve ulike steder, samtidig som han får konkurrere mot utøvere fra hele Norge. Når han begynner på toppidrett på videregående til høsten, vil han få enda mer tid til trening. 

Elif

Elif flyttet til Norge fra Tyrkia i fjor sommer. Hun deltar sammen med det tyrkiske landslaget i EYOC 2023 før hun kommer tilbake til Norge og Sommergaloppen. Elif sier hun elsker skogen i Norge og lar ikke én eneste mulighet gå fra seg til å delta i orienteringsløp og stevner.

Vi ønsker alle fem og alle de andre løperne, lykke til på Sommergaloppen og håper dere får det kjempetrivelig.